Korvakynttilähoito on muinainen hoitokeino, jolla voidaan lievittää korva-poskiontelo-kurkun alueen oireita. Jos kärsit toistuvista infektioista, korvavaikun erityksestä, tukkeutuneista korvista tai tinnituksesta, voi korvakynttilähoito olla avuksi. Korvakynttilähoitoon ei kuitenkaan pidä tulla akuutin infektion aikana.

Korvakynttilät vilkastuttavat onteloalueen energian- ja verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Hoitona se on miellyttävä, lempeä ja rentouttava eikä vaadi hoidettavalta paljon. Korvakynttilät on tehty mahiläisvahaan uutetuista yrteistä joilla kangas saadaan kovetttua onton kynttilän muotoon. Hoidon aikana palava kynttilä muodostaa korvan ja poskiontelon alueelle alipaineen, jonka avulla alueelta puhdistuu epäpuhtauksia.

Kenelle Korvakynttilähoito sopii?

Korvakynttilähoito sopii kaikenikäisille. Pienille lapsille poltetaan kynttilää lyhemmän aikaa kuin aikuisille.

Korvakynttilähoito voi auttaa

– poski- ja otsaonteloiden tukkoisuuteensekä tostuviin infektioihin (ei hoitoa aktiivisen infektion aikana)
– liialliseen korvavaikun eritykseen tai tiiviseen vahaan korvissa/tukkoiseen korvaan
– astmaan, allergioihin
– päänsärkyyn sekä migreeniin (ei akuutin kohtauksen aikana)
– paineen tuntuun pään alueella
– tinnitus, jatkuva tai toistuva korvien soiminen

Hoito ei sovi, mikäli korvat on putkitettu tai tärykalvossa on reikä, käytät Marevan lääkitystä tai sinulla on akuutti infektio/migreenikohtaus

Korvakynttilähoito

Hoito on lempeä ja rentouttava kokemus

Hoidossa hoidettava on pitkällään, vaihtaen välillä kylkeä, jotta kynttiläkorva on aina yläpuolella. Hoitaja pitää kynttilää koko hoidon ajan, hoidettava saa rentoutua ja nauttia miedosta, rentouttavasta yrttien ja mehiläisvahan tuoksusta.

Hoito kestää n 10 minuuttia per puoli, kynttilähoidon lopuksi voidaan tehdä rentouttava, erityistä lisäävä hieronta. Varaa aikaa hoitoon n 40 minuuttia, jotta saat lopuksi rentoutua ja ottaa aikaa.

Varaa oma aikasi p. 040 5116690 tai minna@juureva-akka.fi ’

Joulukuussa varatut ajat tai hankitut lahjakortit nyt 24€, norm 27€